Arhiva Contact Despre noi
 Forum Vox Dei

FAQ FAQ  Cauta in Forum   Calendar   Inregistrare Inregistrare  Autentificare Autentificare

Este Christos Dumnezeu?

Raspunde Raspunde
Autor
  Topic Cauta Topic Cauta  Optiuni Topic Optiuni Topic
admin Vezi Meniu
Grup de Administratori
Grup de Administratori

S-a inregistrat: 01/Ian/2006
Statut Online: Offline
Postari: 453
  Citat admin Citat  RaspundeRaspunde Link direct catre aceasta Postare Topic: Este Christos Dumnezeu?
    Postat: 02/Ian/2007 la 17:00
Este Christos Dumnezeu?

Sus
Laurentiu Vezi Meniu
Membru Junior
Membru Junior

S-a inregistrat: 30/Oct/2006
Locatia: Romania
Postari: 60
  Citat Laurentiu Citat  RaspundeRaspunde Link direct catre aceasta Postare Postat: 11/Ian/2007 la 21:38
DA, Isus Hristos este Dumnezeu, El a fost Dumnezeu din veşnicie, a fost Dumnezeu când s-a întrupat, a fost Dumnezeu când a murit pe cruce pentru păcatele întregii omeniri, şi este Cel care stă astăzi la dreapta Tatălui şi mijloceşte pentru noi înaintea Lui. El însuşi este în controlul tuturor lucrurilor pentru că este Meşterul Zidar care a fost Creatorul Cerului şi al Pământului (Proverbe 8:22 şi următoarele).

Fapte 4:12 - În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi - Isus Hristos.

Sus
haymherman Vezi Meniu
Membru Junior
Membru Junior

S-a inregistrat: 03/Mai/2007
Locatia: Israel
Postari: 59
  Citat haymherman Citat  RaspundeRaspunde Link direct catre aceasta Postare Postat: 03/Nov/2007 la 22:59

Nu ti se pare ca piatra din capul unghiului a fost DAVID?

Nu stiu cine a scris versetul 4,12 din Fapte, ca Ap. Petru cred ca el  cunostea Scripturile... In Zaharia 14,9 este scris: "Si Domnul va fi imparat peste tot pamintul. In ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn si Numele Lui va fi singurul Nume.” CINE?

Cu stima Haym Herman, Israel

Editat de haymherman - 21/Nov/2007 la 11:31

Sus
haymherman Vezi Meniu
Membru Junior
Membru Junior

S-a inregistrat: 03/Mai/2007
Locatia: Israel
Postari: 59
  Citat haymherman Citat  RaspundeRaspunde Link direct catre aceasta Postare Postat: 05/Nov/2007 la 22:52

In Isaia 43.10 este scris: "Inainte de mine n-a fost facut nici un Dumnezeu si dupa mine nu va fi. Eu sant Domnul si afara de mine nu este niciun Mintuitor.“

Intrebarea principala este, totusi:”Cand a fost creat Isus ca Dumnezeu, inainte s-au dupa El?

O alta intrebare este:”Cred crestinii PE Dumnezeu sau numai IN Isus? Pe Isus stiu ca NU-l cred, numai IN Isus. E o diferenta!

Cu Stima Haym Herman, Israel

Editat de haymherman - 21/Nov/2007 la 11:30

Sus
ady_maris Vezi Meniu
Începător
Începător

S-a inregistrat: 18/Nov/2007
Postari: 12
  Citat ady_maris Citat  RaspundeRaspunde Link direct catre aceasta Postare Postat: 11/Dec/2007 la 22:52
Isus este DOMNUL ...si Domnul este Dumnezeu ...haymherman !

El este CREATORUL ...si nu a fost creat ...este YAHWEH ..in forma vizibila de carne ...YAH-SUAH...asta era in original..nu YEHSUAH ,,,ceea ce inseamna ca YAHWEH este Mantuitorul ,din pacate la conciliile teologice L-au impartit pe DUMNEZEUL INDIVIZIBIL SI INVIZIBIL ...in trei persoane ,gresind ,deoarece acei eruditi filozofi ,nu au inteles limba ebraica sau aramaica si au tradus dupa "ureche "..multe nume ,care au o semnificatie vitala prin traducerea lor !

In Vechiul Test .apare ELOHIM YAHWEH ..de 6700 de ori ..ceea ce inseamna DOMNUL DUMNEZEU ...tradus la concilii ..iar in Noul Test ..apare in original ELOHIM YAHSUAH ...tradus de filozofii greci ..cu TATAL SI FIUL ...!

totusi cine este MASHIAH ?
Eu zic ca YAHWEH ESTE UNSUL !

Sus
iliebledea Vezi Meniu
Începător
Începător

S-a inregistrat: 05/Mar/2008
Locatia: Bocsa, CS
Postari: 10
  Citat iliebledea Citat  RaspundeRaspunde Link direct catre aceasta Postare Postat: 08/Mar/2008 la 21:13

Cateva texte din Noul Testament care afirma clar divinitatea Domnului Isus: Ioan 1:1-14; Romani 9:5; Tit 2:11-13; 2Petru 1:1 si 1 Ioan 5:20. Cititi cu atentie tot Noul Testament si daca puteti ajunge la alta concluzie decat ca Isus Hristos este Domnul, este Dumnezeu deopotriva cu Tatal si Duhul Sfant, ca este atotputernic, atotstiutor, omniprezent, vesnic plin de dragoste si har, atunci aveti nevoie sa mai cititi odata.

Sus
 Raspunde Raspunde

Salt Forum Permisiuni Forum Vezi Meniu

Arhiva | Contact | Despre noi | Cartea de Oaspeti

Copyright © 2003-2007 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate